Бившият играч в Националната ръгби лига на Австралия Роуън Бакстър се прояви като същински злодей тази сутрин, след като запали съпругата и трите си деца живи.

Бакстър и "любящите му деца", както той ги описваше в социалните мрежи, загинаха в терора, който бившият ръгбист направи в Бризбън. Той е запалил семейството си в автомобил преди да се наръга смъртоносно с нож в стомаха.

31-годишната му съпруга му Хана е починала в болница след сериозни изгаряния.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА БАКСТЪР И ДЕЦАТА МУ >>>

Бакстър е представял живота си в социалните мрежи като много щастлив и често е споделял снимки на децата си с мили думи за тях. Той обаче се е разделил с жена си преди няколко месеца заради нейна изневяра.

"Роуън се чувстваше ужасно заради раздялата и страдаше непрестанно. Мина през депресия не заради самата раздяла, а заради отчуждаването от децата си. Не се справяше", споделя семейният приятел Джоуи Ейбрахам, който не може да повярва какво се е случило.

Ейбрахам добавя, че бившият 42-годишен ръгбист е обожавал децата си "и те са били неговият живот".

Освен това двойката наскоро е прекратила съвместен бизнес на фитнес клуб. Били са заедно от 10 години. На 30 декември Бакстър е споделил снимка с децата си, на която пише "липсвате ми". Става ясно, че приближените на семейството са били притеснени в последно време.

Свидетели споделят, че са чули как Хана крещи за помощ, докато съпругът й я е заливал с бензин. Чули са се общо пет експлозии преди да пристигне полицията в 8:30 сутринта по сигнал за горящ автомобил.

Загиналите деца са на шест, четири и три години. Те са намерени мъртви в колата. След като ги е запалил, Бакстър се е наръгал смъртоносно. Хана е успяла да се измъкне от шофьорското място на автомобила и е викала за помощ, но е било твърде късно да бъдат спасени децата й на задната седалка. В последствие и жената е починала от раните си.

Бакстър е бивш играч на Ню Зийлънд Уориърс от 2005 година. В последните години изцяло се е занимавал с бизнеса си - своята фитнес зала.