Министерството на младежта и спорта е партньор в кампания за благотворително каране на кънки на лед, чиято цел е събирането на средства за лечение на 3-годишния Калоян Димов.

Детето е с диагнозата перивентрикуларна левкомалация, заради която не е в състояние нито да ходи, нито да стои или да седи стабилно.

Въпреки нарушенията в двигателното си развитие, Калоян е когнитивен и емоционално отзивчив, а започналите терапии дават резултати.

За да продължи обаче лечението и рехабилитацията на детето в болница в Истанбул, която е изготвила план за последващите медицински грижи, са необходими 59 000 евро.

По инициатива на Младежкия съвет към Американското посолство в София се организира кампания за благотворителното каране на кънки на лед, с която да се помогне на Калоян, а ММС застана с подкрепа зад инициативата.

От 14 ч. до 16 ч. на 10 февруари, събота, в Зимния дворец на спорта в Студентски град всеки, който желае да се включи в благородното начинание, срещу вход-дарение от 10 лева ще може да кара кънки в подкрепа на тригодишното дете.