Благой Тодев, който през 2022 година спечели европейската титла за младежи в биатлона, вероятно ще пропусне целия предстоящ сезон за Световната купа. Това призна президентът на Българската федерация по биатлон Атанас Фурнаджиев пред журналисти след връчването на наградите на най-добрите състезатели за изминалия сезон 2022/23.

"При Благой нещата не стоят добре за момента. Той получи контузия, която е втора поредна. Преди няколко месеца той имаше сблъсък с друг състезател на Държавното първенство, а сега във фитнеса се е контузил сам. В момента той е на медицински прегледи и участието му в Световната купа е под въпрос", обясни Фурнаджиев.

Той добави, че в мъжкия отбор отново ще се разчита основно на 36-годишния Владимир Илиев, докато при жените тежестта ще падне върху младите състезателки, тъй като Милена Тодорова е аут заради майчинство.

Фурнаджиев каза, че в момента има добро сътрудничество между Българската федерация по биатлон и Министерството на младежта и спорта и присъствието на министър Димитър Илиев на награждаването на най-добрите биатлонисти за изминалия сезон е знак за това.