Една от най-големите звезди на световния спорт за последните години - Симон Байлс, може сензационно да каже "стоп" преди игрите в Токио 2020, които бяха отложени за лятото на 2021 г.

19-кратната световна и 4-кратна олимпийска шампионка, считана за чудо в спортната гимнастика, намекна за такова решение пред "Уолстрийт Джърнал".

Байлс е на 23 години и неведнъж е намеквала, че игрите в Токио това лято може да са последно състезание за нея. След това плановете за живота на младото момиче са встрани от спортните зали.

Но изместването на Олимпиадата с година не предвещаваше, че това може да промени и нейното виждане за край на кариерата.

"Може и да го направя - да съм в Токио и да се боря за нови златни медали - казва тя в интервюто пред изданието. - Но сериозно обмислям дали това изобщо си струва. Още година да изтърпя всичко, което се случва в американската гимнастика... Сериозно се съмнявам, че имам сили за това."

Какво визира Байлс?

Тя е една от гимнастичките, които обявиха война на федерацията в Щатите след скандала с доктор Лари Насар.

Той бе осъден на общо 175 години затвор, след като бе доказано, че е извършвал сексуален тормоз и е насилвал състезателки от американския отбор над десетилетие.

Байлс е едно от момичетата, което е било тормозено от Насар, а след разкритията за неговите действия тя обвини открито федерацията, че си е затваряла очите за тях.

Отношенията между звездата и асоциацията са около точка на замръзване, като тя се подготвя отделно за състезания от останалите състезателки.