Дъщерята на футболната легенда Пеле - Кели Нашименто, използва профила си в социалните мрежи, за да успокои феновете за състоянието на своя баща.

В събота бе съобщено, че Краля на футбола не реагира на химиотерапията, а часове по-късно се появиха информации, че той е в палиативно отделение, което накара футболния свят да замръзне.

Неговата дъщеря обаче успокои феновете, че състоянието му е не е толкова сериозно, колкото се смяташе. Тя категорчино отрече нейният баща да е в предсмъртно състояие и в палиативно отделение. По думите й Пеле се лекува от респираторна инфекция, след която ще се прибере у дома.

"Много е нечестно, че хората пишат за предсмъртното състояние и казват, че е в палиативно отделение. Повявайте ми, това не отговаря на истината.

Баща ми е болен, той е стар, но в момента се лекува от респираторна инфекция. Когато се подобри, ще може да се завърне у дома", написа тя.

От около две години Пеле се бори с рак на дебелето черво, а при последното му влизане в болница, в началото на миналата седмица, лекарите установиха тумори и в неговите дробове.

След притеснителните новини за състоянието му, редица звезди от света на футбола засвидетелстваха подкрепа за бразилеца, а ликът му огря редица сгради в Катар по време на Мондиала.