Един от много малкото хора, допуснати до Михаел Шумахер след инцидента - Жан Тод, не издържа на постоянните медийни изяви от хора, опитващи се да трупат популярност на гърба на пилота.

Бившият шеф на "Ферари" посещава няколко пъти Шуми в семейното му имение, но остава лоялен към съпругата му Корина и желанието й да не се изнася информация за здравословното състояние.

"Нека го оставим на мира, нека уважим желанията на Корина и нейните деца. Знаем, че инцидентът е оставил последствия. Всеки, който казва, че знае нещо, не знае нищо. Виждам Михаел през цялото време, той и семейството му са моето семейство", каза Жан Тод пред Corriere della Sera по повод състоянието на легендарния пилот от Формула 1.

Думите му идват в отговор на серия от медийни изяви на откривателя на Шуми - Еди Джордан. Той си позволи да разкрива информация за състоянието на пилота, въпреки че след инцидента нито веднъж не е бил допуснат до болничното му легло.

"Той е тук, но сякаш го няма", бе заявил Джордан за състоянието на Шумахер, но когато бе притиснат от медиите, призна, че черпи информация не лично, а през посредник.

Колкото до Жан Тод - той продължава да е допускан до легендата, защото стриктно спазва обещанието си за конфиденциалност. Самият Тод винаги коментира публично единствено и само след изрично позволение от Корина. Така преди време Тод разкри, че когато посещава Шумахер, двамата заедно гледат състезания от Формула 1.

Самата Корина пък също избягва контактите с медиите, а изключение е специалният документален филм за Шуми, в който тя признава:

"Липсва ми всеки ден, не само на мен, а на всички. Все още е сред нас, всичко е различно, а той продължава да ни дава цялата си сила".