Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, е като затворник в последните 10 години. Думите са на Еди Джордан - откривател на великия германец за света на Формула 1.

Първият шеф на Шуми си позволи за втори път да коментира публично деликатното състояние на пилота, който е в тежко състояние след инцидента при каране на ски и мозъчната травма. Преди седмици Джордан разкри, че "Шумахер хем е тук, хем го няма" - думи, които предизвикаха сериозен отзвук.

А сега той обърна внимание на това, през което преминава Корина. Самият Джордан също не е допускан до болничното легло на пилота, но призна, че разбира и приема решението на съпругата.

"Напълно я разбирам. Това е кошмарна ситуация за семейството. Мина цяло десетилетие, през което Корина не можеше да отиде на обяд, на парти или каквото и да е. Всеки иска да я пита как е Михаел, а тя едва ли желае да обяснява през минута. Тя е неговият ангел-пазител, а това е изключително тежка задача", сподели Джордан.

54-годишната Корина Шумахер рядко говори за своя любим и се грижи семейството да поддържа спокоен живот. А в един от много малкото случаи, в които наруши мълчанието си - заради документален филм, тя призна, че Михаел ужасно й липсва.

"Липсва, но не само на мен - също така на децата и всичките му приятели. Да, липсва ни, но още е тук. Различен е, но е тук и ни дава сила. Опитваме се да се поддържаме като семейство, както искаше самият Михаел. Той винаги ни е защитавал, сега е наш ред", коментира Корина.

Както е ясно, 23-годишният им син Мик Шумахер гради собствена кариера във Формула 1. Но всички са категорични, че очакванията към него са нереално високи - заради фамилното му име, разбира се.