Боецът Израел Адесаня с култовия прякор Черния дракон, защити титлата си в средна категория на ММА, побеждавайки Йоел Ромеро на UFC 248. Битката помежду им обаче бе всичко друго, но не и интересна.

Нещо, което не е по вкуса на организаторите на веригата, чиято цел все пак е да създава невиждани до момента и единствени по рода си зрелища.

Адесаня триумфира с единодушно съдийско решение, за да продължи без загуба в ММА - 19 победи в 19 мача досега. 

Феновете в Лас Вегас не скриха емоциите си, а същото направи и Дейна Уайт.

"Това беше ужасен мач. За битка са нужни двама. Шокиран съм. Ромеро бе наясно, че получава последен шанс за световна титла. Очаквах да е активен, енергичен и да атакува. А той просто стоеше там. И не правеше нищо", разочарован бе президентът на UFC Уайт.

Запалянковците по трибуните, които не бяха платили никак малко за местата си, освиркваха основното събитие на вечерта и светеха с телефоните си в знак на недоволство. Така очакваните на октагона фойерверки всъщност се пренесоха с отрицателен ефект на трибуните.

42-годишният Ромеро за втори път загуби мач за титлата в категорията си, а по всичко личи, че това е бил последен двубой от такъв ранг за него. 

"Нов шанс за титлата след това представяне? Трябва да сте луди да ме питате това. Той изглеждаше ужасно. Сам се отказа от възможността, която му беше дадена. Не очаквам да се бие още много време с подобно поведение", каза още Уайт.