Отборът по американски футбол Филаделфия Ийгълс подписа историческа сделка с Джейлън Хъртс.

24-годишният куотърбек се сдоби с нов договор, който ще го направи най-скъпоплатеният играч в историята на Националната футболна лига.

Той играе за Фили от 2020 година насам, но в първия си сезон нямаше толкова шансове за изява, докато в последните два е титуляр на позицията си, като особено през сезон 2022 бе неудържим. Хъртс бе в основата на почти перфектения редовен сезон за "орлите", в който те спечелиха 14 от 15 възможни мача, а той подаде за 22 тъчдауна и общо 3701 ярда.

Отборът загуби драматично на Супербоул от Канзас Сити, но се счита за един от фаворитите да се върне в големия мач и през следващата година.

Сега Филаделфия буквално инвестира в бъдещето с този договор, защото ще му даде $255 милиона за следващите пет сезона. Контракт, какъвто нито един друг играч не е подписвал до момента.

Освен това сделката има първата клауза в клубната история, според която играчът не може да бъде трансфериран в друг отбор без собственото му съгласие.

Така талантливият куотърбек има договор за общо шест сезона с Филаделфия, защото предишната му сделка изтича през 2024-а, а новата ще влезе в сила тогава.

Друг впечатляващ факт относно този контракт е това, че преговорите и финализирането му са благодарение на жена - Никол Лин, която е агент на Хъртс и президент по футболните операции на една от най-големите агенции в света, Klutch Sports.