Габриела Георгиева зае 13-о място в дисциплината 100 метра гръб на Световното първенство по плувни спортове в Доха.

Българката влезе с лично постижение и общо 15-о време в полуфиналите, където направи още по-силно плуване и даде резултат от 1:01.42 минути.

По този начин Георгиева свали 23 стотни от личния си рекорд, който постави няколко часа по-рано в сериите.

В полуфиналите тя завърши на седмо място в своята серия и общо на 13-о място в дисциплината, която не е най-силната за нея.

Самата Габриела Георгиева призна, че на плувния Мондиал целта е дисциплината 200 метра гръб, където да се пребори за олимпийска квота.

Днес в басейна се раздадоха общо четири комплекта медали.

В дисциплина 100 метра бруст при мъжете, завърналият се Адам Пийти от Великобритания остана с бронз, а златото отиде за американеца Ник Финк, докато със сребро се отличи Николо Мариненджи от Италия.

В дисциплина 50 метра бътерфлай, където вчера Йосиф Миладинов зае 21-о място в сериите, титлата отиде за Диого Рибейро от Португалия.

Сребро спечели Майкъл Андрю от САЩ, а на подиума се качи и австралиеца Камерън Макъвой.

При дамите над всички в дисциплина 100 метра бътерфлай бе Анджелина Кьохлер от Германия, а с нея на подиума се качиха Клеър Кързан от САЩ със сребро и Луиз Хансон от Швеция с бронз.

На 200 метра съчетано титлата отиде за бронзовата медалистка от последната Олимпиада - американката Кейт Дъглас, среброто бе за Сидни Пикрем от Канада, а бронз спечели Ю Йитинг от Китай.

Снимка: Getty images