Георги Вангелов не успя да стигне до бронзов медал в борбата свободен стил в Токио.

Той загуби с 1:5 от Нурислам Санайев от Казахстан в категория до 57 килограма и така остана извън почетната стълбичка при дебютното си участие на Олимпиада.

Българинът започна наистина агресивно, но след това бе предупреден първо устно, а после и официално за пасивност. Съперникът му получи първата точка в мача, а след това той го атакува и поведе с 0:3.

И след прекъсването нещата не се получаваха за Вангелов, който вече се оказа изоставащ вече с пет точки - 0:5. Българинът все пак стигна до първата си точка двадесет секунди преди края на мача, но това бе всичко, на което бе способен в мача.

По-късно днес България ще има още един шанс да стигне до бронз - Евелина Николова ще се бори в същата категория, но при жените, като нейна съперничка ще бъде Валерия Коблова от Русия.

"Беше си трудно. Опонента се сбори по-хитро от мен, надигра ме в две ситуации и победи. Аз го познавам, той е затворен борец, добре се защитава, направи си тактиката и спечели. Не съм доволен, на крачка съм от медала и губя, как да съм доволен?", бе краткият му коментар непосредствено след мача.