Аарън Роджърс напуска Грийн Бей и ще премине в Ню Йорк Джетс. Куотърбекът се превърна в същинска легенда на Пакърс, след като в осемнадесетте си години като професионалист досега игра единствено и само за отбора от Уисконсин, но всичко си има начало и край. И след едно пълнолетие време краят за Роджърс като играч на отбора дойде.

Четирикратният "Най-полезен играч" на сезона в НФЛ вече се е срещнал с представители на Джетс в родния си щат Калифорния миналата седмица, като поясни, че решението е взето и остава само да бъдат изчистени някои дребни детайли.

"Вече съм направил своето решение. Просто го споделям за всички, които се интересуват от случващото се. Намерението ми е да играя за Ню Йорк Джетс и смятам да го изпълня", заяви шампионът от 2010 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ ЗА РОДЖЪРС И НЯКОИ ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ МУ ОТИГРАВАНИЯ ВЪВ ВИДЕАТА>>>

39-годишният Роджърс ще се опита да върне на победния път нюйорския тим, който не е участвал в плейофите вече 12 години и няма сезон с положителен баланс от 2015 година насам.

Джетс потърсиха промяна на позицията на куотърбека след разочароващо представяне от Зак Уилсън, когото избраха под №2 в Драфта през 2021 година, но изглежда бързо загубиха доверието си към него.

Роджърс е абсолютен синоним на Грийн Бей, като държи рекорда за най-много тъчдаун пасове (475), а по подадени ярдове е втори с 59 055, изоставайки единствено от друга легенда - Брет Фавър.

Интерес към Аарън имаше и от страна на Лас Вегас Рейдърс, където играе бившия му съотборник Даванте Адамс.

Така куотърбекът ще си тръгне от Пакърс само година, след като подписа тригодишен договор на обща стойност $150 милиона.