Италианският гигант Филипо Гана се доказа като истински майстор на бягането по часовник, печелейки 10-ия етап от колоездачната обиколка на Испания.

Гана, който няма никакви претенции за генералното класиране, постигна своята голяма цел и доказа, че в часовника е по-силен от асовете, спорещи за червената фланелка.

27-годишният италианец измина 25,8-километровото трасе за 27:38 минути, с което остана недостижим за своите опоненти.

Но големият въпрос бе какво ще направят претендентите за генералното класиране, а отговорът е, че сякаш за втора поредна година битката ще е между Ремко Евенепул и Примож Роглич.

Евенепул, който е дестващият шампион от "Вуелтата" и световен шампион в часовника, завърши втори, давайки време с 16 секунди по-слабо от това на Гана.

Голямата новина за него обаче е, че той успя да завърши с 20 секунди пред третия Примож Роглич и по този начин да си спечели ценни секунди в битката за генерално класиране.

Третият фаворит пък претърпя тежък провал. Говорим за победителят от "Тура" - Йонас Вингегор, който се нареди едва десети и изгуби почти минута от своите опоненти.

Разбира се, това не е фатално, но е видимо за всички, че датчанинът е далеч от формата, която показа по пътищата на Франция.

Но в никакъв случай не трябва да се отписва и американецът Сеп Къс, който противно на всички очаквания, не изостана особено в часовника и успя да запази своята "червена" фланелка.

Той продължава да е лидер в генералното класиране, с 26 секунди пред Марк Солер, 1:09 минути пред Ремко Евенепул, както и 1:36 минути пред Примож Роглич.