Голф звездата Тайгър Уудс е претърпял тежка катастрофа в Калифорния, съобщиха местните власти.

Колата на популярната спортна звезда е изхвърчала от пътя, като се е преобърнала няколко пъти, а в пътния инцидент не са замесени други автомобили. Сигналът в полицията е получен в 7:12 часа местно време, като все още не е установена причината за излитането на автомобила от пътя.

Превозното средство е било в изключително тежко състояние, като е трябвало да бъде разрязано, за да бъде изваден Уудс от него, като голфърът веднага е бил откаран в болница.

Неговият агент потвърди новината, като заяви, че Уудс има множество и тежки наранявания в краката, като ще претърпи операция. На този етап той отказа да разкрива други подробности. Голфърът е бил сам в превозното средство.

Според медиите отвъд океана опасност за живота на Тайгър Уудс няма, но счупванията на двата му крака са много сериозни, като с кариерата му със сигурност е свършено.

Снимка: БТА/АП

Уудс е най-голямата звезда в голфа, както и една от глобалните суперзвезди на спорта изобщо.

Той има 15 титли от Мейджър турнири, както и още 148 победи в професионални турнири по голф. Американецът държи редица рекорди в този спорт. Уудс също така е популярен и като първия спортист милиардер в историята.

Разбира се, около личността му има и редица скандали. След серия от обвинения в изневери, той преживя тежък развод, който му струваше около 500 милиона долара.  Непрестанните обвинения срещу него за извънбрачни връзки го лишиха от всичките му спонсорски договори, които през годините бяха основният му източник на приходи.

Той имаше още два автомобилни инцидента в последните години. През 2009-а, когато се удари в дърво край дома си в Маями, но се оттърва с леки наранявания.  Тогава имаше обвинения, че е шофирал след употреба на алкохол, но той ги отрече. През 2017-а пък полицаи го намериха да спи зад волана на странно паркирана кола. След ареста си той заяви, че това е било заради смесване на лекарства. Тогава Уудс отнесе глоба за неразумно шофиране и бе осъден на година пробация и 50 часа обществено полезен труд.

Снимка: БТА