Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели спускането за жени в Кранс-Монтана. Пред родна публика 32-годишната Гут-Бехрами стигна до 44-тата си победа в кариерата за Световната купа по ски алпийски дисциплини с време от 1:19.11 минути, предаде БТА. Победителката започна с много добре време, след това загуби малко от аванса си в средната част на пистата, но във финалния сектор отново показа отлично каране, което ѝ донесе седмата победа за сезона.

Второто място в състезанието бе разделено от две скиорки - швейцарката Жасмин Флюри и австрийката Корнелия Хютер. И двете изостанаха с по 0.21 секунди от времето на победителката Гут-Бехрами.

Останалите три места в челната шестица бяха за италианки. Лаура Пировано се нареди четвърта на 0.30 секунди, Марта Басино е пета на 0.38 секунди, а Федерика Бриньоне е шеста на 0.38 секунди.

Победата в Кранс-Монтана увеличи много сериозно шансовете на Лара Гут-Бехрами да спечели както Малкия кристален глобус в спускането, така и Големия кристален глобус в общото подреждане.

В генералното класиране Гут-Бехрами събра 1214 точки и увеличи на 105 точки преднината си пред втората Микаела Шифрин (САЩ), която се възстановява от контузия. Трета с 928 точки е Федерика Бриньоне. Швейцарката е печелила веднъж Световната купа, което стана през сезон 2015/16.

В спускането води италианката София Годжа с 350 точки, но сезонът за нея вече приключи заради фрактура на крака. Гут-Бехрами е втора с 309 точки, а след нея следват австрийките Щефани Фение и Корнелия Хютер, съответно с 287 и 273 точки.

В събота в Кранс-Монтана има още едно спускане, а в неделя е предвидено и състезание в гигантския слалом.