Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри подробности за предстоящия бенефис, с който ще бъде изпратен родния ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели олимпийската титла в Токио.

Шоуто ще е на 16 декември в "Арена Армеец и Раева разкри, че зрителите ще видят невиждани неща от родната художествена гимнастика.

"Това ще е наистина грандиозно събитие. Преди 5 години изпратихме предишните медалисти от Олимпиадата в Рио, а сега изпращаме първите наши олимпийски шампионки, както и прекрасните ни гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева.

Това, което ще направим, ще остави невероятен спомен дълги години във всички наши любители, които ще успеят да си купят билети. За мен това е много важен спектакъл, защото тези момичета заслужават твърде много. Заслужават да излязат през парадната златна врата на художествената гимнастика, защото написаха най-ярката история на художествената гимнастика в цялото нейно съществуване.

Ще бъде изключително и ви очакват много големи изненади. Момичетата ни се готвят с много голямо вълнение. Всеки ден има репетиции до късно през нощта. Ще бъдат представени по много интересен и нетрадиционен начин, какъвто не сте виждали до този момент.

Правим спектакъл в много тежко време. Когато пандемията е в разгара си и се изискват тестове и сертификати. Въпреки това залата се пълни и вярвам, че нашите момичета ще бъдат изпратени от пълни трибуни на крака, така както заслужават. Тази година бе най-специалната и най-успешната в историята на българската художествена гимнастика. Това е най-малкото, което можем да направим за тях.

Чрез вашите медии бихме искали да поканим тези, които имат възможност да си купят билети. Независимо от тежкото време и всички пречки, мисля, че ще направим запомнящо се изпращане. Ще отдадем заслужено на треньорите на момичетата", заяви Раева.

Ерика Зафирова, която бе част от олимпийския ансамбъл, също не скри вълнението си: "Нашият отбор има една последна мечта. Да съберем "Зала Арена Армеец" отново, да се напълни и така да приключим нашата спортна кариера. Този бенефис означава много за нас. Това шоу ще описва всяка една от нас, нашите характери. Ще имаме изпълнения заедно, но ще имаме и по отделно. Ще бъде изцяло на български песни".