Най-популярният снукър играч и герой на няколко поколения - Рони О'Съливан даде любопитно интервю пред Daily Mail.

Продължава да дава всичко от себе си да е №1 в това, което прави, но сега преследването на съвършенството не е болезнено както преди.

Рони е на 43 и продължава да печели големи титли. Вече дава много по-често заслуженото уважение на съперниците си и това го прави най-обичания играч в тура. Но е категоричен, че никой в момента не го превъзхожда.

"Великолепно е да си на това ниво. Чувствам, че имам отговор на всичко, което опонентът ми ще предложи на масата - независимо дали е добър сейфти удар, брейк или просто качествено представяне. Знам, че трябва да играя на много високо ниво, за да ме победят. И дори да го направят, ще съм готов да им го върна седмица по-късно. В края на кариерата си повечето играчи ще казват, че не са спечелили съперничеството с мен", хвали се Рони.

Едва на 17-годишна възраст Ракетата победи Стивън Хендри и спечели Откритият шампионат на Великобритания през 1993-а и вече 25 години доминира големия снукър.

"На всеки пет години се появява поколение с много добри играчи, за които се твърди, че ще станат велики. Трябва да се боря с тях. Те обаче не могат да поддържат ниво в рамките на 25 години. Не мисля, че има играч, който да е спечелил нашето съперничество.

Има играчи, които правят някои неща по-добре от мен. Но се адаптирам и се уча от тях", признава петкратният световен шампион.

Учил се е от най-големите в спорта - Джими Уайт, Стив Дейвис, Стивън Хендри. Изтъква Рей Риърдън като човекът, който му е помогнал да се пребори с демоните в главата си.

Ракетата приключи с нощните излизания по дискотеки и сега предпочита да си стои вкъщи в тъмните часове на денонощието. Сега си търси ново хоби. Споменава, че е се е насочил към картинга и ски бягането.