Джонатан Милан спечели четвъртия етап на Обиколката на Италия. 23-годишният представител на домакините стори това след мощен финален спринт, отредил му първото място в 190-те километра между Акуи Терме и Андора.

"Италианския жребец", който кара за "Лидл-Трек", финишира за 4 часа, 16 минути и 3 секунди. Милан, който е специалист именно в спринтовете, ликува точно година, след като завоюва първата си етапна победа в Джирото - на 7 май 2023-а.

В генералното класиране лидер остава Тадей Погачар ("ОАЕ"). Той води с 15:19:05 часа, следван на 46 и 47 секунди от Герайнт Томас ("ИНЕОС") и Даниел Мартинес ("Бора-Хансгрое").

Другата голяма новина от днешния ден е оттеглянето на Биниам Гирмай. Еритрейският колоездач падна два пъти и след консултация с лекарския екип взе решение да не продължава участието си.

24-годишният Гирмай нашумя през 2022-а, когато стана първият тъмнокож представител на Африка, който печели етапна победа в някое от големите състезания.

Тогава той влезе в новините и с това, че също се оттегли, но поради нелепа причина. Еритрейският колоездач контузи окото си с коркова тапа по време на празненствата за триумфа си.

Утре предстои хълмист етап - 178 километра между Генуа и Лука.

Снимка: AP/БТА