След като 53 години датчанин не бе обличал "жълтата фланелка" на колоездачната класика Париж - Ница, само в рамките на два дни, двама представители на страната поведоха генералното класиране.

След края на втория етап лидер стана Мадс Педерсен, а след вчерашния отборен часовник, начело на генералното класиране се изкачи сънародника му Магнус Корт.

Той ще бъде облечен в жълто днес, след като благодарение на отбора си "Education-EasyPost", успя да застане начело на класирането.

Отборният часовник обаче бе спечелен от безспорно най-силния тим в последната година - "Jumbo-Visma".

С невероятното си каране, нидерландският тим спечели етапа с общо време от 33:55 минути, а с това от "Jumbo-Visma" вече имат четирима свои представители в топ 8 на генералното класиране.

Добрата новина за тях е, че големият фаворит Йонас Вингегор успя да дръпне с 11 секунди на основния си конкурент Тадей Погачар, след като бе изостанал в първите два дни.

Така от началото на надпреварата, вече двама датчани бяха облечени в жълто, а надеждата на феновете от тази страна е, че в неделя на влизане в Ница, с жълто ще бъде облечен победителят от миналия "Тур дьо Франс" - Йонас Вингегор.