Колумбиецът Хуан Себастиан Молано спечели 12-ия етап от "Вуелтата", една от последните възможности на спринтьорите да блеснат.

151-километровата отсечка от Лерма до Лагуна Негра бе на хартия най-леснияг етап от тазгодишното издание, а той бе изцяло запазен за класическите спринтьори.

Нито един от останалите отбори не опита да им развали празника, като именно спринтьорските тимове имаха шанса да изведат своите асове в последния километър, където вече най-подготвеният от тях да победи.

И това бе колумбиецът Хуан Себастиан Молано, който реши да атакува по-рано от всички останали и рискът се оказа оправдан, защото етапната победа отиде в неговата сметка.

А това е втора негова етапна победа в голяма обиколка след дебютната му от "Вуелтата" преди година.

И в подобен етап съвсем очаквано размествания в генералното класиране нямаше. Фаворитите караха заедно, при това на доста лежерно темпо, което ги подготвяше за задаващия се ужас, наречен Пиринеи.

От утре идват безпощадните планински етапи, като именно в тях ще дойде вече битката за генералното класиране, която на този етап изглежда така:

Облечен в червено е американецът Сеп Къс (Jumbo-Visma), който има 26 секунди пред испанеца Марк Солер (UAE), 1:09 минути пред миналогодишния шампион Ремко Евенепул (Soudal-QuickStep), както и 1:36 минути пред шампиона от "Джирото" - Примож Роглич (Jumbo-Visma).