Аарън Роджърс дебютира за Ню Йорк Джетс, след като в продължение на 18 сезона бе играл единствено за Грийн Бей Пакърс в НФЛ.

Легендарният куотърбек обаче напусна терена още в първата част след сблъсък с Ленърд Флойд от Бъфало Билс, като така и не се завърна в игра.

Дори и без Роджърс нюйоркчани стигнаха до победата с 22-16 в първия си мач за новия сезон, но в редиците на Джетс има притеснения, че травмата на новата им звезда може да го остави извън терена за доста време. Опасенията са свързани с ахилесовото сухожилие на 39-годишната легенда.

От щаба на отбора му потвърдиха, че ситуацията "не е добра". Повече яснота ще има чак когато бъдат обявени резултатите от ядрено-магнитния резонанс, но според някои медии в Щатите може да става дума за разкъсване на сухожилието, което би оставило Аарън извън игра за остатъка от сезона.

Той е четирикратен "Най-полезен играч" на сезона в НФЛ, два пъти е бил лидер по тъчдаун пасове, държи рекорда за най-много последователни успешни пасове (402), а през 2011 година изведе Грийн Бей до титлата в СуперБоул XLV< където бе избран и за най-добър играч.

 

По-рано тази година той бе пратен в редиците на Джетс, а в замяна Грийн Бей получи три бъдещи избора в Драфта.