Световният шампион по дартс от 2021 година Гервин Прайс, който е №1 в ранглистата, предизвика смут, смях и много критики по време на световното първенство, което се провежда в Англия.

Уелсецът бе един от фаворитите за титлата, но отпадна на четвъртфиналите след изненадваща загуба с 1:5 лега от германеца Габриел Клеменс.

Не е тайна, че Прайс е един от най-недолюбваните играчи от публиката заради непрестанните си провокации, но изглежда, че тези му действия вече му играят лоша шега.

Това пролича при резултат 1:3, когато Прайс излезе за следващия лег със слушалки на ушите с цел да не чува възглъсите на публиката. Дори и в тази ситуация той провокира феновете, като сложи ръце до ушите си, изразявайки "не ви чувам".

Новата му тактика обаче не даде резултат, тъй като поставеният под №25 в схемата Клеменс се класира за полуфинал срещу англичанина Майкъл Смит. В другия полуфинал ще се изправят Димитри Ван ден Берг от Белгия и трикратният световен шампион от Нидерландия Майкъл ван Гервен.

37-годишният Прайс разкри, че дори е провеждал тренировки със слушалки. След отпадането си той написа, че повече може да не участва на най-големия турнир.