Нова Зеландия победи с 28:24 Ирландия във великолепен четвъртфинал на Световната купа по ръгби, предаван и по БНТ 3 у нас. Ол Блекс - този вечен фаворит на всяко голямо първенство, този път бе в ролята на аутсайдер в конкретния двубой, след като се изправи срещу отбор №1 в световната ранглиста.

Но новозеландците никога не бива да бъдат отписвани. С невероятна игра в защита, особено в последните 5 минути на убийствен натиск от "зелените", хората в черни екипи удържаха победата и са на полуфинал срещу Аржентина.

По-рано в събота "пумите" биха не по-малко драматично Уелс с 29:17, въпреки че изоставаха в резултата десетина минути преди края. Пред препълнените трибуни в Марсилия зрелището също си струваше, но големият мач на деня бе на "Стад дьо Франс" вечерта, където новозеландците върнаха лентата към най-силните си представяния в историята на световните първенства.

Те са спечелили три от деветте издания, сега са на две стъпки от четвърта титла.

78 845 зрители изгледаха драмата в Париж, а заключителните минути бяха уникална битка, в която ирландците напираха за есе, което им даваше победата, а мъжете в черно някак удържаха урагана срещу тях.

В неделя са другите два четвъртфинала, които ще родят и втората полуфинална двойка:

18 ч Англия - Фиджи

22 часа Франция - Южна Африка (южноафриканците са действащ световен шампион от 2019-а).

И двата мача ще се предават директно от БНТ 3.