Представителят на Франция на Олимпийските игри в Токио - Мурад Амдуни, разбуни духовете с една своя постъпка по време на маратона.

На състезанието, което се състоя на 8 август, камерите заснеха как Амдуни, преминавайки през пункта за снабдяване с вода, избутва всички бутилки от първи ред, с което попречи на съперниците си да се освежат.

Случката остана най-запомнящия се момент от олимпийския маратон, който бе спечелен за втори път от кенийския суператлет Елиуд Кипчоге.

Хиляди фенове и популярни лица изразиха възмущението си от постъпката на Амдуни, която изглеждаше като абсолютно умишлен акт за саботиране състезанието на останалите състезатели. В крайна сметка той взе последната останала бутилка за себе си.

33-годишният французин коментира случилото се, като изрази становище, че неволно е съборил всички бутилки, опитвайки се да вземе за себе си. Той завърши 14-и в надпревара.

В своя фейсбук профил Абдуни публикува видеото с приближен кадър, на който твърди, че се вижда как опитва да вземе едно от шишетата.

"За да се гарантира свежестта на бутилките, те бяха във вода и затова бяха хлъзгави. Вижда се, че се опитвам да взема една от първите на предния ред, но те падаха при най-малкото докосване", написа атлетът.

Инцидентът се случи в заключителните минути на 42-километровото трасе.

Дали действията на Абдуни бяха неволни или умишлени, преценете сами: