Напрежението след бруталния мач от плейофите в НХЛ между Тампа Бей и Торонто се разгоря с пълна сила. А като казваме "брутален", това е валидно дори в хокея, където принципно ударите и сблъсъците са нещо в реда на нещата.

В неделната сутрин Торонто би с 4:3 като гост и поведе с 2-1 в серията на Изток, а Брендън Пойнт от домакините изкара нощта в болница със съмнения за счупени ребра и затруднено дишане. Той бе смазан с нечист удар в гръб в една от предпазните мантинели от Райън О`Райли в третата третина, което бе сигнал за масов бой на леда.

В мача имаше е други нечисти удари - основно от гостите, като Сам Лафърти видимо изпита садистично удоволствие да разбие физиономията на Рос Колтън от Тампа със стик през лицето.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ>>>

"Те са опитен отбор и манипулират добре реферите, за да ни изкарват наказания", сензационно рече след сблъсъка Шелдън Кийф, треньор на Торонто.

Това остави буквално без думи колегата му Джон Купър, който припомни на репортерите - "Върнете лентата към серията миналия сезон".

Тогава всъщност се разгоря за първи път тази вражда, когато пак в първия кръг на плейофите Тампа елиминира Торонто. И тогава, особено в мач №7, ударите изобилстваха, а някои от героите бяха едни и същи.

НХЛ обяви, че ще разследва някои от случките в неделния мач, а Лафърти вече бе глобен с огромна сума. Ще се разследват и думите на Кийф, които са "оскърбителни за лигата", по официалното съобщение.

Още резултати:

Минесота - Далас 2:3 (2-2 в серията)

Ню Йорк Айлендърс - Каролина 2:5 (1-3 в серията)

Флорида - Бостън 2:6 (1-3 в серията)

ЛА Кингс - Едмънтън 4:5 с овъртайм (2-2 в серията).