Нешка Робева отправи призив към шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и главния мениджър Бранимира Маркова от личния си профил във фейсбук.

Двете големи фигури в този спорт са в неприкрит конфликт от години, а Робева често атакува федерацията и Раева.

След контролните във вторник в София, дошло приблизително месец преди Световното първенство, пак в столицата ни, Робева написа:

"Въпреки волята ми, вчера, връщайки се в София за няколко часа, не се сдържах и полюбопитствах. Видях част от контролното на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално изпълнение.

Научих за решението на г-жа Бранимира Маркова, да пусне на Световното първенство Невяна Владинова на 3 уреда?! Няма да споделям чувствата си, защото лекарите ми забраняват всякакви вълнения?!

Няма да правя и изводи, защото не искам да разлайвам... Кого? Но няма да се въздържа от една молба към ръководството на НО.

И по-точно към г-жа Раева.

Моля Ви г-жо Раева, опитайте се да въздействате на г-жа Маркова да надскочи своята безпристрастност. Не погубвайте Неви. Не взимайте прибързани решения.

Спомнете си Измир и закъснелите вайкания на тогавашната старша или главна, или каквато и да е била треньорка, която носеше името Ефросина Ангелова. От която и страна да погледнете нещата, Невяна Владинова има натрупан капитал, за който другите две ще трябва да се потрудят доста.

И тъй като спазвам предписанията на лекарите, повярвайте, че в това, което пиша не включвам никакви страсти. Само гол разсъдък."

След контролното в София бе съобщено решението на Бранимира Маркова, според което Катрин Тасева ще играе четири съчетания, а Невяна Владинова и Боряна Калейн по три, на Световното първенство в София, което започва на 10 сепрември.