Голямата суперзвезда в маратонското бягане - Елиуд Кипчоге, подобри собствения си рекорд по време на Берлинския маратон.

Кениецът спечели маратона с време от 2:01.09 часа за 42-километровото трасе, като свали с точно 30 секунди досегашния си рекорд, постигнат отново в Берлин през 2018-а.

37-годишният Кипчоге продължава да изумява всички със страхотите си постижения, а самият той сподели, че тялото му е доста свежо и не усеща проблем да чупи рекорди дори и на тази възраст.

"Усещам тялото си младо, но най-важното нещо е главата. Там имам увереност и амбиция, че мога да продължа да чупя рекорди", сподели той.

Кипчоге е единственият човек, пробягал маратонска дистанция за под 2 часа, но постижението му от Виена бе при изкуствени условия и със цял отбор пейсъри, а не в реален състезателен маратон.

Именно заради това действащият рекорд бе поставен вчера в Берлин, а в момента Елиуд Кипчоге е притежател на четири от петте най-добри времена, поставяни някога на маратон.

Всички те са постигнати в последните четири години, а успехът в Берлин бе десети за Кипчоге от някой от Мейджър маратоните по света, като към тези постижения той има и два златни медала от маратона на последните две Олимпиади.