Шампионите от Ирбис победиха Славия като гост с 9:1 в мач от националния шампионат по хокей на лед.

Двата отбора не успяха да си отбележат гол в първата третина, във втората Ирбис вкараха 6 гола, а в третата Славия върна едно попадение срещу три на гостите.

За победителите 4 гола вкара Томислав Георгиев, по два - Веселин Диков и Мартин Бояджиев, Станислав Мухачев вкара един. За Славия отбеляза Кристиан Симеонов.

"Стана добър мач, това е най-важното - заяви след мача президентът на Славия Мартин Миланов. - Нашият вратар Карабаджаков доказа в този мач, че е най-добрият в нашето първенство на този пост. Иначе резултатът щеше да е друг. Накрая се поизморихме, рухнахме и платихме цената за това. Но Ирбис разполагат с класни играчи, Мухачев, Диков, Бояджиев са много силно нападение и това се видя ясно срещу по-младите ни играчи."

"Факт е, че подценихме Славия в първата третина, вратарят им спаси много положения - допълни треньорът на Ирбис Ивайло Велев. - Не играхме добре в началото, но след това коригирахме почти всичко. Започнахме да играем по-колективно, да създаваме повече положения, дойдоха и головете. Беше задължително да спечелим този мач, но тази седмица имаме много по-трудна среща - с ЦСКА."

Репортаж от мача Славия - Ирбис може да гледате в предаването "Айсинг", което се излъчва в неделя в 10:00 часа по B1B Box.