Двукратната олимпийска шампионка Кристина Фогел проговори за първи път след ужасния инцидент на тренировка през юни, когато бе откарана в безсъзнание в болницата в Котбус.

Звездата на германското колоездене имаше много тежки гръбначни травми и призна, че се е примирила с диагнозата - а тя е, че никога повече няма да може да проходи.

27-годишната Фогел се сблъска с друга състезателка на трасето край Котбус по време на тренировъчен ден на колоездачния клуб от града. Падането бе толкова тежко, че самата тя описва травмите си по начин, който те кара да настръхнеш.

"Не мога да опиша с думи болката - каза Фогел пред "Der Spiegel". - Първата рентгенова снимка след инцидента бе ужасна, на нея гръбнакът ми има формата на маса от Ikea. Мислих си, че умирам.

Животът продължава, приех вече това, че няма да мога да проходя и да ползвам краката си. Ръцете ми ще са моите крака оттук нататък.

Разбира се, мисълта е ужасна и ще живея с нея."

Кристина е част от германския тим, спечелил титлата в Лондон 2012 на отборния спринт, а в Рио 2016 отново се окичи с най-важния медал на Олимпиада, но вече в индивидуален старт.

Тя има и 11 световни титли в колоезденето.