Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България, който спечели златни медали по време на Олимпийските игри в Токио 2020, даде пресконференция за японските медии в Олимпийски музей в Токио в първия ден от официалната им програма в Япония.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова са на посещение в Япония по покана на град Мураяма в префектура Ямагата, който беше домакин на националния отбор по художествена гимнастика по време на олимпиадата в Токио, информира БТА.

Българските гимнастички са истински суперзвезди в страната, в която завоюваха златото си през 2021 година.

Заместник-председателката на местната федерация Йоко Хасегава даде нашите момичета за пример с всеотдайността, трудолюбието и целеустремеността им, но също така на специална пресконференция подчерта и скромността и благородството им, сочейки ги за пример за младото поколение.

Българският посланик в Токио Мариета Арабаджиева изтъкна ролята на художествената гимнастика за създаване на мостове на приятелство между двете държави.

По време на събитието българските гимнастички положиха автографите си върху снимки, които бяха дарени на Японската федерация по гимнастика и на Японския олимпийски музей. Снимката за Японския музей още днес бе изложена в една от залите му.