Белгийският колоездач Тейл Де Декер загина при сблъсък с автомобил по време на тренировка, съобщиха от неговия отбор "Лото Дестини".

Де Декер претърпя операция и по-късно беше откаран в университетската болница в Антверп в медикаментозна кома. Той почина без да дойде в съзнание два дни след инцидента, предава БТА.

"Опустошени сме от загубата на нашия колоездач. Тейл показа голям напредък тази година и ние вярвахме в неговото развитие. Преминаването към професионалния отбор беше логичният избор. За съжаление, той никога няма да стане професионалист и винаги ще го помним като талантлив млад състезател и топъл и приятелски настроен човек. Нашите най-дълбоки съболезнования на семейството и близките му и мислите ни са с тях в този труден момент", каза изпълнителният директор на отбора Стефан Ело.

Де Декер беше на 22 години и спечели състезанието Париж-Рубе до 23 години през 2023 г.

Това е пореден смъртен случай в голямото колоездене през последните месеци. През юли почина 17-годишният американец Магнъс Уайт, а през юни си отиде швейцарецът Джино Мадер от отбора на "Бахрейн Викториъс". По време на "Тур дьо Франс" неговите съотборници посветиха три етапни победи на на него.