Страхотната Валентина Димитрова се класира на девето място в масовия старт на 9 километра на Световното първенство по биатлон за младежи и девойки в Отепя (Естония).

20-годишната българка продължи силното си представяне на високия форум, след като в сряда спечели бронзов медал в спринта.

Днес Димитрова направи три грешки в четирите стрелби и остана на 49.9 секунди след победителката. Титлата взе германката Юлия Кинк, която измина трасето за 29:19.8 минути и направи два пропуска пред мишените.

Още две българки участваха в надпреварата.

Лора Христова е 24-а с две грешки и пасив от 1:24.4 минута зад победителката, а Стефани Йолова завърши 58-ма, като допусна 7 пропуснати мишени.

При младежите в масовия старт на 12 км нашият Васил Зашев се нареди 22-ри, като направи три грешки в стрелбата и с изоставане от 2:17.4 минути. Победител стана Сиверт Герхардсен (Норвегия), който записа впечатляващото 20 от 20 в стрелбата.

В масовия старт при девойките Биляна Чавдарова е 55-а с четири пропуска на рубежа, а при юношите с най-предно класиране е Веселин Белчински, който се нареди 26-и с три грешки.

В сряда Димитрова донесе първо отличие за страната, след като спечели бронзов медал в спринта на 7.5 километра. Тя остана само зад шведката Сара Андерсон и германката Юлия Танхаймер.

По-рано в сряда Васил Зашев се класира на девето място в спринта на 10 километра.