Лос Анджелис Рамс си спечели правото да е домакин на големия мач в американския футбол - Супербоул, след като спечели срещу Сан Франциско с 20:17.

Арена на срещата е изумителният 5-милиарден стадион "So-Fi", избран далеч преди този сезон.

А Рамс играят своите двубои именно на него. Сега могат да вземат втората титла в своята история на собственото си игрище, при петото си участие в Супербоул.

Насреща ще е Синсинати, който отново разби прогнозите и победи като гост Канзас Сити с 27:24. Този тим пък не е бил на Супербоул от 33 години, като и при двете си участия губи финала от Сан Франциско.

Вероятно Бенгълс ще са доволни, че няма да срещнат пак този съперник, а той загуби от Рамс преди големия мач.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ДРАМАТА В ЛОС АНДЖЕЛИС>>>

Синсинати се нуждаеше от продължение, за да спечели с шут за три точки в него. Канзас Сити бе сочен за фаворит за титлата още от началото на сезона, а домакинството предимство в плейофите го остави сериозен такъв и преди мача тази нощ.

Но явно никой не бе известил за това "бенгалските тигри", с техния смел куотърбек Джо Бъроу, играещ едва втория си сезон в НФЛ. Той отново бе великолепен и с хладнокръвието на ветеран, както бе и преди седмица в Тенеси, когато Синсинати елиминира друг голям фаворит.

Изобщо - този тим просто събра очите на всички с представянето си в редовния сезон, а после и с трите поредни успеха в плейофите, два от които бяха от позицията на сериозен аутсайдер.

Звездата на Канзас Сити Патрик Махоумс, сочен за кандидат №1 за MVP на сезона и наследник на отказващия се Том Брейди, провали своите с колебливата си игра в последната четвърт. А за капак хвърли пресечен пас в овъртайма, след който гостите организираха победната си атака.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА СИНСИНАТИ - ТУК

 

Супербоул е на 13 февруари, като мачът за титлата между ЛА Рамс и Синсинати ще гледате в каналите на MAX Sport.