Германският фурор в колоездачната обиколка на Италия продължава с трета победа в последните четири етапа.

Победител за втори път бе Нико Денц от "Bora-Hansgrohe", който с впечатляващ финален спринт спечели 194-километрвоият етап, започнал в швейцарското град Сиер и завършил в Касано Маняно в сърцето на Ломбардия.

Денц бе част от голяма откъснала се група още в началото на етапа, а макар да изоставаше от лидерите в последния километър, немецът показа огромна мощ и просто не остави шанс да конкуренцията.

Така само два дни след дебютната си етапна победа на голяма обиколка, 29-годишния Денц отново ликува.

Голямата новина днес е, че "Джиро д'Италия" има нов лидер, а той е доста шокиращ.

Това е французинът Бруно Армирал от отбора на "FDJ", който започна този етап от 23-а позиция и с 18:37 минути изоставане.

Той изобщо не бе слаган в каквито и да е сметки за генералното класиране, но Армирал бе част от откъсването, финишира с лидерите, а лежерното темпо на основната група го облече в розово.

Групата на големите имена и фаворити за крайния успех прекоси етапа в спокойно темпо и се добра до финала едва 21 минути след победителите. Дали умишлено или не, но "розовата фланелка" бе загубена от британеца Геран Томас.

Така в утрешния много тежък и ключов планински етап Бруно Армирал ще има аванс от над три минути в генералното класиране, а големият въпрос е дали французинът ще успее да се я задържи в наистина тежката част на "Джирото", който тепърва започва.

 

Снимка: АР/БТА