Българската федерация по плувни спортове няма да подпише договор за финансиране с националния състезател Антъни Иванов, докато не излезе решението на Спортния арбитражен съд относно наказанието на плувеца за пропуснати извъсъстезателни допинг проверки.

На Иванов е изпратен стандартен договор, подобно на останалите плувци от националния отбор, но той е поискал по-добри финансови условия, които Управителният съвет на федерацията на на този етап реши да не удовлетвори, поне до излизане на окончателното решение на КАС, което се очаква до края на този месец. Това съобщи за БТА президентът на БФПС Георги Аврамчев.

Антъни Иванов бе със спрени състезателни права за две години заради три неявявания на извънсъстезателни допинг проверки в рамките на една календарна година, но след обжалване наказанието временно бе отменено до окончателното произнасяне на Спортния съд в Лозана и ако то бъде потвърдено, Антъни ще пропусне Олимпиадата в Париж догодина.

"Изпратихме стандартен договор на Антъни Иванов, каквито са предложени и на останалите национални състезатели, но той поиска по-добри условия. Няма смисъл да подписваме такъв договор, защото ако Спортният арбитражен съд потвърди наказанието му от две години, финансирането ще загуби смисъл", коментира Георги Аврамчев.

Междувременно на международен турир в Одрин 17-годишният плувец от Сандански Петър Мицин подобри два национални рекорда и покри норматив за участие на Световното първенство във Фукуока (Япония) от 14 до 30 юли. Състезателят записа най-добри времена с 1:48,19 минути на 200 метра свободен стил и 3:49,7 минути на 400 метра свободен стил.