Шампионският парад на отбора по американски футбол Канзас Сити Чийфс се превърна в екшън с оръжие, преследване, арести и ранени.

Градът в щата Мисури се готвеше да посрещне любимците си, спечелили драматично Супербоул в неделя през нощта с 31:20 над Сан Франциско 49.

Очакваните около 850 000 жители се събраха из улиците, площадите и надничаха отвсякъде в очакване на открития автобус с играчите. Може би дори бяха и повече. И докато фотоапарати и телефони бяха приготвени за тържествени кадри с трофея "Винс Ломбарди", настана екшън.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПАРАДА И ЕКШЪНА>>> 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Полицейски коли преследваха сребрист автомобил, който приклещиха и в крайна сметка принудиха да спре в тротоар - доста посмачкан от ударите.

Около него десетина униформени се появиха, тежко въоръжение, насочвайки дула към колата. Феновете снимаха, изненадани от шоуто, което бе съвсем различно от очакваното.

Полицейският бюлетин часове по-късно разкри, че автомобилът е преследван по подозрение, че в него има човек с терористични намерения към парада.

Той е арестуван, както и спътникът му в колата. Но не са намерени нито оръжия, нито следи, които да издават, че двамата са подготвяли някаква агресия към събитието.

Двамата бяха закопчани доста грубичко при изваждането им и повалянето им на тротоара.

Нататък парадът продължи с още инциденти, които се превръщат в традиция в последните години при шампионски празненства в Щатите. Един фен падна от дърво, на което се бе качил за по-добра гледка.

При полета, той се приземил върху друг запалянко, който изобщо не успял да реагира. И двамата са откарани в болница за прегледи, като онзи от дървото е с по-тежки травми, но без опасност за живота.

Снимка: AP/БТА

Куотърбекът на шампионите и герой от финала - Патрик Махоумс, си направи майтап с президента Доналд Тръмп на парада. Той сложи тишърт с надпис "Чийфс - от великия щат Мисури", с който иронириза туита на държавния глава след Супербоул.

"Честито на Канзас Сити Чийфс и на великия щат Канзас", написа Тръмп тогава, но след минути изтри публикацията.

Всъщност, отборът е от Мисури.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПАРАДА И ЕКШЪНА>>> 

Снимка: AP/БТА

Снимка: Getty Images/Guliver Photos