Легендата Иван Иванов, който повече от десетилетие бе начело на националния отбо по вдигане на тежести, е свален от поста след еднолично решение на президента на федерацията Неделчо Колев. Иванов не е единственият потърпевш, а отстрани са и помощниците му.

На 5 януари в Министерството на младежта и спорта е входиран план за подготовка на тежкоатлетите в предолимпийската 2023 година, а там като треньори на националния тим са вписани пламен Аспарухов, Кристияна Колева и Лъчезар Кишкилов, съобщават от "Мач Телеграф".

Оказва се обаче, че решението на Колев е противозакнно, защото не е взето от Управителняи съвет, както би трябвало, а еднолично и поради тази причина може да се стигне до съд.

Колев продължава да е президент, макар през 2021-а Ариф Маджид да бе избран с пълно единодушие. Той все още не е вписан в съда заради различни процедурни хватки.

Новоназначеният Аспарухов бе треньор на България при последния ни олимпийски шампион - Милен Добрев през 2004 година в Атина.

Освен успехите, по времето когато той е бил наставник, имаше и редица допинг скандали, включително онзи от 2008-а, когато бяхме изхвърлени от Олимпиадата в Пекин.