Дамар Хамлин бе транспортиран в болница в Бъфало точно седмица, след като припадна на терена и уплаши света, получавайки сърдечен арест по време на мач в Националната футболна лига.

Играчът на Бъфало Билс е в съзнание, възстановява се, но продължава да е под наблюдение и не се очаква да бъде изписан поне още десетина дни.

"Започва следващата фаза на възстановяването му", каза доктор Уилям Найт от клиниката, в която бе спасен животът му.

Оказа се, че Хамлин е получил разрешение да гледа мачовете от кръга в неделя, когато на всеки стадион бе оказана огромна подкрепа за него от феновете на всички отбори в НФЛ.

"Невероятно е, може би едва сега осъзнах през какво съм минал", написа в социалните мрежи играчът, трогнат от гледката.

Доктор Найт отговори и на въпрос приключено ли е с футболната кариера на 24-годишният Дамар. За това се говори като за почти сигурен сценарий от дни, като шефовете на Бъфало намекнаха, че са готови да изплатят на момчето пълната сума по договора му до края, дори той да не е в състояние да играе повече.

"Много е рано да се каже - обясни лекарят. - Хамлин ще мине през още няколко серии от изследвания, преди да бъде взето такова решение. Говорим за процес, който ще продължи месеци.

Не вярвам да можем да кажем дали това е възможно преди края на тази година. Освен това единственият човек, който може да го реши, е самият той. В такъв случай му се представят резултатите от тестовете и медицинските заключения, прави се препоръка, а самият играч решава дали да се върне към тренировки и мачове."