Кошмарни гледки стресираха многомилионна телевизионна аудитория в САЩ и по целия свят тази нощ българско време, когато започна най-чаканият мач от кръга в Националната футболна лига.

Дербито между Синсинати и Бъфало бе прекратено още в първата четвърт, след като играчът на гостите Дамар Хамлин припадна на игрището, а 21 минути му бе оказвана спешна помощ, преди линейката да го откара в болница в града.

Първият бюлетин оттам бе, че е в критично състояние с опасност за живота. Последните - от около 7 часа българско време, че най-ключовите функции на организма са възстановени и функционират, играчът е в медикаментозна кома и на апаратно дишане.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ СРЕЩАТА И КОШМАРНИЯ МОМЕНТ>>>

Хиляди се събраха пред клиниката и са там от края на мача, сложен веднага след случилото се.

Гледката в това, което трябваше да се превърне шоуто и украшението на пълните със спорт празнични дни зад Океана, бе наистина стресираща. Хамлин спря нападателя Тий Хигинс, което е работата му в отбраната на Бъфало.

Стана и тръгна да се връща към позицията си, но падна - и то без да успее да се подпре на ръцете си, което обикновено правят контузени играчи. Просто се срина по гръб, предизвиквайки паника около себе си.

Струпаха се медицински лица, играчи от двата тима и треньори, които се държаха за главите, а някои и заплакаха.

Embed from Getty Images

Официалната информация вече е факт - става дума за остър сърдечен пристъп, което бе съобщено от Бъфало Билс час след инцидента.

Фактът, който се видя от оскъдните телевизионни кадри (такива неща се скриват от зрителите заради стресиращия ефект, който имат) бе, че бе използван дефибрилатор при оказването на първа помощ на падналия състезател.

Двубоят бе спрян в момента, в който линейката напусна стадиона, след като двата отбора се разбраха, че не могат да продължат да играят.

Донякъде кадрите напомниха за смразяващите гледки от 2021-ва, когато Кристиан Ериксен падна на терена в мача Дания - Финландия от европейското първенство по футбол, а после животът му бе спасен в болница в Копенхаген след получения сърдечен арест.

Семейството на Хамлин слезе на терена от трибуните и се качи с него в линейката, която го откара в болницата.

Момчето е само на 24 години, бе взет в драфта миналата година и играе втория си сезон в НФЛ, една от най-коравите лиги в спорта. Там обикновено травмите се случват след тежки сблъсъци, но са предизвикани от удари.

В случая това бе съвсем друг проблем, което направи гледката наистина стресираща.

Новината е номер едно в Америка, като водещият на тв предаването не успя да сдържи емоциите си и дори студийната програма след прекратяването на мача бе прекъсната.

Снимка: Getty Images