Голф легендата Тайгър Уудс едвам сдържаше сълзите си по време на церемонията, на която бе приет в Залата на славата. 46-годишният американец се развълнува изключително много след реч, произнесена от 14-годишната му дъщеря Сам, а след това самият той изказа силни думи.

Уудс си спомни за битките с расизма през годините още като подрастващ играч и не пропусна да благодари за подкрепата на своите треньори и приятели.

“Не съм стигнал дотук самичък. Родителите ми бяха невероятни, както и менторите и приятелите ми, които ме подкрепяха в най-тежките времена през живота ми досега. Всъщност, това е отборна награда. Нямаше да стигна дотук без всички вас. Просто искам да ви благодаря от цялото си сърце”, каза Уудс, който има 15 големи титли, изоставайки единствено от Джак Никлаус (18).

Дъщерята на Уудс го трогна с думите, че н ее знаела дали той ще се възстанови след ужасяващата автомобилна катастрофа, която претърпя миналата година. 

“Тигъра” се превърна в лицето на своя спорт в последните повече от 25 години. Той дебютира при най-добрите през 1996 година, когато бе едва на 20 и още в първия си сезон бе избран за “Новобранец на сезона” в PGA Тура, а след това повече от 10 пъти бе избиран за “Играч на годината” и бе лидер по спечелени пари от наградни фондове.