Трети ден продължава шокът около видяното в най-чакания мач от кръга в Националната футболна лига на САЩ, когато защитникът на Бъфало Билс Дамар Хамлин припадна на терена в двубоя със Синсинати.

24-годишният играч получи остър сърдечен арест, оказана му бе първа помощ на игрището - за близо 20 минути, преди да бъде транспортиран в болница. Там и досега остава в критично състояние, на командно дишане и в медикаментозна кома, въпреки че новините от тази сутрин са, че "показва признаци на подобрение".

Клиниката в Синсинати не дава повече подробности, а в Щатите молитвите и действията в подкрепа на момчето растат лавинообразно.

Всеки от отборите в НФЛ постави огромна фланелка на Хамлин на стадиона си, а феновете са обединени в действията - над 6 милиона долара бяха дарени на фонда, основан онлайн от футболиста преди 2 години, в който се събират пари за детски играчки.

Те се даряват на домове из Щатите за хлапета в неравностойно положение. Парите във фонда след последното раздаване на играчки бяха под 200 000 долара, а само за 60 часа след кошмарния инцидент минаха 6 милиона.

Същевременно специалисти изказват мнение за състоянието на Хамлин, но без да са наясно с детайлите.

Едно от големите опасения е, че е възможно да има увреждания на мозъка при спирането на притока на кислород към него, в момента на острия сърдечен пристъп.

Нито близките на играча, нито отборът му, нито от болницата, досега е имало коментар по темата.