Европейският шампион по плуване в дисциплина 200 метра бруст - Любомир Епитропов, ще замени своя колега Петър Мицин като знаменосец на България на церемонията по откриването на Олимпидата в Париж.

Вчера БОК обяви, че родния флаг ще бъде развят от Петър Мицин и боксьорката Станимира Петрова, но днес бе съобщено за промяната.

В причината за сменения знаменосец няма скандали и интриги, а решение на треньорите ни в отбора по плуване.

Тази година церемонията няма да е на олимпийския стадион, а атлетите ще имат изтощителен парад на нациите из река Сена, a участието на Петър Мицин в дисциплината 400 метра свободен стил е още на следващия ден.

На 27 юли сутринта, часове след откриването той ще участва в квалификациите, а по-късно същата вечер се надяваме световният шампион за юноши да бъде част и от финала.

Именно заради това от треньорския щаб са преценили, че въпреки огромната чест от носенето на националния флаг, за Мицин ще е доста по-добре да се отдаде на почивка преди своето състезание в Париж.

Така той ще бъде заменен от спечелилият европейска титла преди няколко дни Любомир Епитров, за когото дисцилината 200 метра бруст стартира четири дни след церемонията по откриването.