В дни, в които в Щатите и около любимия на нацията американски футбол се пише по горещата тема с контузията в главата на куотърбека на Маями Туа Таговайлоа, съдбата реши да си направи шега (никак не е смешна обаче). И така да налее още гориво в двигателя на скандала.

В неделя Теди Бриджуотър, който замества Туа като плеймейкър на Делфините, бе изваден от игра още в третата минута на гостуването на Ню Йорк Джетс (40:17 за домакините) след удар, който го повали на главата му. Теди е с мозъчно сътресение, също като Туа, около когото се завихри скандала в последните две седмици.

Хронологията е, че Маями първо допусна Таговайлоа да остане на терена след тежък удар в главата, от който видимо залиташе и не бе в добра кондиция, в мача срещу Бъфало.

КАКВО СЕ СЛУЧИ С БРИДЖУОТЪР В НЕДЕЛЯ - ВИЖТЕ ВИДЕОТО>>>

След това скри, че травмата е в главата (обяви - в гърба и глезена), за да го пусне отново на терена като титуляр четири дни по-късно срещу Синсинати. И там, отново понесъл тежък удар, Туа бе изнесен на носилка с вдървени по кошмарен начин пръсти и временно в безсъзнание. Страхът за тежка мозъчна травма бе разсеян, но сътресението е можело да бъде фатално - второ за стотина часа...

Сега и вторият куотърбек на отбора бе ударен по подобен начин, сякаш по прищявка на съдбата. Защото такива травми и комоцио не са чак толкова чести дори в спорта, който е изпълнен с физически сблъсъци. Играчите са защитени и от шлемове на главите, но въпреки това се случват сътресения. А Маями ги получи в три броя за две седмици, все на играчите на най-ключовата позиция.

Дискусиите няма да спрат за това колко опасен е спортът, колко добре са защитени състезателите в него и как отборите ги карат да играят с травми дори на главата.

А срещу Маями се задават и дела за милиони долара заради това, че е скрито истинското състояние на Туа преди втората му травма. Както и глоба от ръководството на НФЛ, ако се докаже вина на отбора при разследването, което тече.

ВСИЧКО СЛЕД КРЪГА В НФЛ С РЕПОРТАЖИ ОТ НАЙ-ЗРЕЛИЩНИТЕ МАЧОВЕ>>>