Един от най-успешните колоездачи на новото време - сър Брадли Уигинс проговори за един от най-травмиращите моменти в живота си. През 1993 година асът, победител в "Тур дьо Франс", е бил жертва на сексуално посегателство от свой наставник.

Уигинс отказа да разкрие името на треньора, но заяви, че до ден-днешен не може да превъзмогне унизителната случка.

"Бях жертва на посегателство от треньор, когато бях едва на 13. Никога не успях да го превъзмогна. Травмата ме преследва дори сега, когато съм възрастен. Погребах я навътре в себе си - каза Уигинс пред списанието "Men s Health". - Аз бях странен тийнейджър, самотен и интровертен. Колоезденето ми помогна да преодолея трудностите."

Това далеч не е единствената мъка в живота на легендата.

Оказа се, че той е имал изключително лоши отношения с баща му Гари, което му е причинило сериозни депресивни състояния.

"Исках да му се докажа. Той беше герой в очите ми. Баща ми беше талантлив колоездач, но и пропилян талант. Пиеше прекалено много и взимаше амфетамини. Страдаше от маниакална депресия и понякога беше агресивен, биеше ме", споделя Уигинс.

Славата също се е отразила негативно на психическото състояние на сър Брадли Уигинс. Той споделя, че след спечелването на "Тур дьо Франс" се е превърнал в знаменитост, което се е сблъскало с неговата интровертна природа.

"Животът ми стана ад. Нищо не беше същото. Бях захвърлен в морето от слава и почести, но това не ми харесва, защото аз съм срамежлив човек. Това бяха най-нещастните мигове в живота ми. Напрежението беше огромно", изповяда се звездата в колоезденето.

Признанието на Уигинс е шок за милионите му почитатели по цял свят. Той е един от най-успешните личности в колоезденето, като малцина са очаквали зад бляскавата кариера да се крие толкова много страдание през годините и проблеми с психиката.