Ариф Маджид призна, че позицията му е омекнало по повод неговото напускане на поста, което анонсира преди дни. Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести обяви, че ще подаде оставка след Европейското първенство у нас през февруари. Днес пред БНР обаче бизнесменът каза, че е преосмислил решението си.

Ето избрано от думите му:

"Естествено, че преосмислих решението си след тези атаки върху мен и моето име. В следващите дни ще видим какво ще правя... Но тези атака са неоснователни и абсолютни глупости.

Ще си организираме европейското през февруари. На 14 март има извънреден Конгрес, на който ще бъде освободено цялото ръководство на федерацията, в това число и неговият председател в мое лице. След това ще преценя какво ще правя. Решението ми да се откажа не е твърдо.

Реших, че трябва да покажа на хората, че не мога да оставя този батак така и трябва да тръгна с рогата напред. Ядосах се много на случилото се, защото били пуснати някакви сигналчета към институциите, а реално аз съм подал сигнал срещу тях. Няма да позволя името ми да се уронва по този начин и ще се боря.

В момента малко емоционално действам.

Има клубове, които са срещу мен, но има и такива, които ме подкрепят и наистина не знам дали ще остана. Аз съм човек извън спорта и винаги ще има недоверие към мен. Това са хора, които са си приятели. Те се познават от много години, тренирали са заедно, печелили са медали заедно. Те си имат история. Аз съм неудобен за тях, защото съм външен, затова някои от тях, не всички, имат недоверие към мен.

Европейската и световната федерация са наясно със случващото се тук. И от двете централи ми звъняха, за да ме питат защо искам да подавам оставка.

Хората ме разбират и приемат решението ми нормално, но моята лична мотивация да организирам това европейско първенство след всичко случило се спадна. Не е същата, каквато беше в началото. Това е жалко, но съм сигурен, че ние ще направим едно хубаво състезание. Вярвам, че ще вземем медали в София и че в Париж на Олимпийските игри ще покажем неща, които ще бъдат положителни. Вярвам, че и там ще вземем медали, без значение какви са."

Европейското първенство по вдигане на тежести е в "Арена София" от 12 февруари.