Американката Микаела Шифрин спечели слалома в австрийския курорт Земеринг, като завърши с общо време 1:43.26 минути в двата манша. Това е нейна юбилейна 80-а победа за Световната купа и общо 50-а в коронната й дисциплина слалома.

Пред нея по победи за Световната купа са единствено шведът Ингемар Стенмарк с 86 победи и сънародничката й Линдзи Вон с 82 успеха. Микаела Шифрин записа хеттрик в Земеринг, след като спечели победи и в гигантския слалом във вторник и сряда.

На второ място остана друга американка - Паула Молцан, която бе трета след първия манш, но кара много стабилно във втория, в който бе с 50 стотни по-бърза от Шифрин.

На трето място остана германката Лена Дур, която остана на 36 стотни зад победителката. На четвърта позиция остана голямата съперничка на Шифрин - словачката Петра Влъхова, която остана на 76 стотни от първото място.

"Паула направи изумително каране във втория манш. ако трябва да бъда честна, мислех, че тя ще спечели. Много е специално да споделя подиума с нейната компания", каза след финала щастливата Микаела Шифрин.

Американката продължава да води за Световната купа пред италианката София Годжа и Петра Влъхова.

Getty Images