Шест български спортисти ще участват в стартовете в сряда на зимните олимпийски игри в Пекин 2022.

От 4.15 часа започва първия манш на слалома по ски-алпийския дисциплини, където ще стартират Алберт Попов и Камен Златков. Вторият манш е от 7.45 часа.

От 9.45 часа е женската щафета по биатлон на 4 по 6 км, а България е в състав Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и Лора Христова.

Осем комплекта медали ще бъдат раздадени утре в китайската столица: ски-алпийски дисциплини: слалом, мъже, биатлон: щафета, жени, ски бягане: отборен спринт, мъже и жени, ски-свободен стил: слоупстайл, мъже, ски свободен стил: акробатика, мъже, шорттрек: 1500 метра жени, щафета на 5000 метра мъже

Програмата на Евроспорт ще започне с мач между Швеция и Република Корея в женския кърлинг от 3 часа. В 4:15 е време за първия манш от слалома в алпийските ски, а вторият е от 7:45 часа. В 9:45 ще бъде даде стартът на женската щафета в биатлона. В 11:15 и 13 часа е отборния спринт в ски бягането. Програмата завършва с два хокейни мача. Първо е двубоят за бронза при жените между Финландия и Швейцария от 14:20 часа, а след това мъжки сблъсък.

По Евроспорт 2 първото събитие е мач в кърлинга от 4:15. В 6 часа започват четвъртфиналите в хокейния мъжки турнир, като от тях ще се излъчат последователно три мача. В 12:55 е време за фрийстайл ски и дисциплината ски акробатика при мъжете. В 14:30 е време за шорттрек.