Микаела Шифрин продължи доминацията си в алпийските ски и постигна своята победа №84 в Световната купа.

Американката спечели гигантския слалом в Конплатц, само 24 часа, след като спечели и слалома в италианския зимен център.

Шифрин бе най-добра след първия манш, а натрупаната комфортна преднина й позволи без проблем да спечели състезанието с общо време от 2:03.28 минути.

Така след вече подобрения рекорд на Линдзи Вон за победи в Световната купа, Шифрин се доближи само на два успеха от изравняването на абсолютния рекорд на Ингемар Стенмарк, който сякаш ще падне още през този сезон.

Втора в Кронплатц заввръши Рагнилд Мовинкел от Норвегия, която остана със сериозното изостване от 0.82 секунди от победителката, а трета се нареди Сара Хектор от Швеция.

Изключително каране във втория манш направиха Петра Влъхова и Лара Гут-Бехрами, но грешките им в първия манш не им позволиха да се доберат до подиума.

В генералното класиране за Големия кристален глобус лиспва каквато и да е интрига, като Микаела Шифрин е начело с 1517 точки, а втора е Лара Гут-Бехрами с 906.

В подреждането за Малкия кристален глобус в дисциплината гигантски слалом ситуацията не е много по-различна. Шифрин е начел с 600 точки, Гут-Бехрами има 482, а трета е Марта Басино с 451.

Именно Басино бе голямата надежда на домакините днес след третото време, което даде в първия манш. Тя се движеше перфектно при второто си спускане, докато не нацели една от вратите, което сложи край н анейното участие.