Микаела Шифрин спечели своята седма световна титла в кариерта. Тя триумфира за първи път в дисциплината гигантски слалом, като стори това на Световното първенство в Куршавел и Мерибел.

Американката бе най-бърза след първия манш, започна по перфектен начин и второто си спускане, но с влизането в третия последен сектор тя допусна грешка.

До края Шифрин даде всичко, за да компенсира тази неточност и успя, тя завърши с общо време от 2:07.13 минути, като с 12 стотни успя да грабне златото.

За Шифрин това е общо 13-и медал и 7-о злато от Световно първенство, като невероятната американка за първи път триумфира в гигантския слалом.

Тя успя да изпревари приятната изненада на този шампионат - италианката Федерика Бриньоне.

32-годишната Бриньоне спечели златото от комбинацията на старта на първенството, а 12 години след среброто си в гигантския слалом, отново завърши на второ място на Световно.

На трета позиция с бронзов медал се нареди Рагнилд Мовинкел от Норвегия.

Шампионката от последното Световно - Лара Гут-Бехрами остана четвърта и не успя да защити титлата си, а голямото разочарование за домакинската публика бе свързано с Теса Уорли.

Французойката даде второ време след първия манш и караше за титла, но допусна грешка и падна, което обрече надеждите на феновете да видят своя сънародничка на подиума.