Българският ансамбъл по художествена гимнастика ще претърпи промени за Олимпиадата в Париж догодина. Това разкри старши треньорът на грациите Весела Димитрова, а причина за рокадите е слабото представяне на Мондиала във Валенсия преди месец.

Там грациите ни останаха без медал след кошмарно съчетание с 5 обръча, където бяха допуснати множество грешки.

Димитрова бе категорична, че ще е безкомпромисна, защото целта пред ансамбъла е защита на олимпийската титла от Токио.

Освен промени в състава, ще има и 2 нови съчетания, които ще бъдат изключително сложни.

"Отърсихме се, да, от случилото се на първенството във Валенсия и грешките, които допуснахме там, но това е част от спорта и не би трябвало да свеждаме глава пред каквото и да е. На всеки велик спортист се случва да има такива лоши състезания и не мисля, че това трябва да се отрази на момичетата, а единствено може би само би трябвало да ги мотивира.

Повече компромис с нищо няма да се прави, така че десетте момичета абсолютно равностойно ще имат шанс да попаднат в олимпийския отбор. Ще направя смени, почти 100 процента предвидила това, така че в процеса на работа, може би второто-третото състезание, вече ще бъде изчистен съставът.

Главната причина за слабото представяне във Валенсия са нелепи индивидуални грешки, които допуснахме. Мисля, че момичетата бяха готови, но аз много харесвам една фраза на Георги Аспарухов - Гунди: "Не си играй, когато играеш за България". Отчетохме някои грешки в подготовката, в мотивацията, в работата ни в отбора, така че наистина ще се наложат доста сериозни промени", обобщи Димитрова.